"שגעון המשחק"
מנחה: אביה פויר
האם אני משוגע?
האם אני הולך להשתגע?
האם אני רובוט? האם אני חייל למחשבות של מפקד שיש לי בראש?
שאלות שמצאתי אותן משפיעות על המטופלים שלי, מנהלות את רמות החרדה , שאלות שבדרך כלל לא ידוברו אלא ייוצגו כ"מופעים" של הימנעות, בידוד חברתי, מלוות בתחושות של בושה .
ישנו מקום אחד שבו השיגעון הוא אפשרי, מתקבל על הדעת, אינו מאיים ואינו יכול לפגוע באף אחד .כוונתי למרחב המשחקי המוגדר על הבמה בתיאטרון כמו גם זה המוגדר בתוך חדר הטיפול בו המטופל ואני נכנסים עם סימנים מוגדרים של כניסה ויציאה .
"לשחק משמעו לחיות את שיגעונותיך" , איזבל הופר , שחקנית.
ומה לכל זה ולטיפול, ליחסי מטפל מטופל ?
מטרות הסדנא:
- לאפשר למשתתפים להיחשף לפן המשחקי, על מנת שיוכלו להבין בפועל כיצד ניתן באמצעותו להסיר בעדינות מסכות ולהביא לחדר יותר ספונטניות .
- להנכיח את הטיפול בדרמה ,קווים לדמותו, הזקוק לתיווך בעולם הפסיכואנליטי בערך שלו למילים ויחסים הלא מדוברים של מטפל מטופל .
- טעימה מעולם הפלייבק שהוא כולו תרגול בהקשבה לסיפורו של האחר ולהרחיב את האמפתיה והיצירתיות האחד של השני, הדרושה גם בטיפול.
בסדנא נתנסה בתרגילי משחק שאובים מעולם הדרמה תרפיה והפלייבק ממנו צמחתי וממשיכה לצמוח כמטפלת . תרגילים בהשראתה של רנה אמונה מחלוצות הדרמה תרפיסטיות בארה"ב אשר בעבודתה הכניסה את עולם התיאטרון לתוך מרכזי בריאות הנפש . מתוך "אני מאמין", כי הדרמה מפעילה את הenactment של המטופל במרחב המשחקי ללא שיפוטיות .
ואשר ביציאה ממנו ניתן לקלף בעבודה תהליכית את הנושאים הקשים ברובד העמוק של נפש המטופל ולעבדם בתוך השיח .
לצד ההתנסות המשחקית אשען על תיאוריות פסיכואנליטיות של וויניקוט אשר כתב ותמך רבות במרחב המשחקי כמקום של מפגש, ושמעבר להכלה וmirroring מפתח גם את המקום המעצים : –
"במשחק ובמשחק בלבד, הילד או המבוגר מסוגלים להיות יצירתיים ולהשתמש באישיות כולה, ורק בהיותו יצירתי מגלה היחיד את העצמי" דונלד וויניקוט.
בנוסף אתבסס גם על קוהוט ופסיכולוגיית העצמי אשר ראה את האדם מקיים את חייו בתנועה הזורמת בין שני צרכים עיקריים בין הצורך להנכיח את עצמו, לבין הצורך לקיים חיים החורגים מעצמו חיים בעלי מעוף ערכי המופנים אל עבר זולתו. בסדנא אציג כיצד אני נעזרת במרחב המשחקי לחזק אצל המטופל את הנוכחות שלו וגם את היכולת לראות אותי כפרטנר שם .
שפת המשחק מאפשרת לי כמטפלת להגיע אל השאלות המאיימות . כאשר המטופל ואני נמצאים במרחב המשחק , הוא מרחיק אותי מהמקום ה"מפרש" השואל , החוקר את המטופל וביציאה ממנו מאפשר התקרבות מחודשת במקום אחר.
אביה פויר , דרמה תרפיסטית M.A, עובדת במתיא רגב ( רמלה), טיפול פרטני וקבוצתי לילדים בגילאי יסודי ASD,ילדים המתמודדים עם קשב וריכוז בכיתות המוגדרות כיתות התנהגותיות -רגשיות, ילדים עם לקויות ומגבלות פיזיות המשולבים בבית ספר .
מטפלת במרפאה של משרד הביטחון , שיבא , מבוגרים המתמודדים עם PTSD. טיפול פרטני .
שחקנית בקבוצת פלייבק "סיפור פשוט" ומנחת קבוצת פלייבק למתמודדים עםPTSD .